Jong Groen Rotterdam

In afwachting van de oprichting van de stichting heb ik per 1 juli in2nature ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als bedrijf. Van daaruit doe ik opdrachten die passen in de thema's van de stichting. Zoals het projectleidersschap van Jong Groen. Dit tweejarig project wil voor de jeugd en jongeren in Rotterdam zorgen dat er meer groene activiteiten te doen zijn in de vrije tijd. Het is een initiatief van de gemeente Rotterdam en wordt mede gestuurd door IVN Consulentschap Zuid-Holland, Steunpunt Scouting Rotterdam en Stichting Blijdorp.

Hoofddoel van het project is meer jeugd en jongeren betrekken bij natuur en milieu, door het versterken van het aanbod van groene activiteiten. Het project zoekt daarvoor de samenwerking met groene organisaties en probeert hen te ondersteunen door middel van stimuleringsgelden, advies en ondersteuning, samenwerking, inzetten van Pabo studenten en mogelijk netwerkbijeenkomsten. Het project zal ook werken aan een gezamenlijke PR en communciatie richting de doelgroep (8-18 jaar).

Dit jaar richten we ons op de leeftijd 8-12 en inventariseren we bestaande activiteiten. We stimuleren de 8-12 jarigen mee te doen aan deze activiteiten door middel van een stempelkaart. 4 stempels is een kleine verrassing en bij 8 stempels ding je mee naar de hoofdprijs. Alle activiteiten staan op de website. 7 november is de kick off in Blijdorp, waar beiden producten klaar moeten zijn. Spannend!